Wat is het 3e spoor re-integratie traject?

Wat specifiek is voor 3e spoor re-integratie, is dat we te maken hebben met een re-integratie kandidaat die al lange tijd aan het re-integreren is. We zullen dit toelichten aan de hand van een voorbeeld. Als een werknemer na twee jaar nog niet in staat is om te werken dan volgt een keuring bij het UWV. Als hieruit blijkt dat een medewerker nog wel in staat zijn om te werken en tussen 35-80% arbeidsongeschikt is komt de medewerker in aanmerking voor een WGA-uitkering. Ook gedurende deze uitkeringsperiode na twee jaar ziekte moeten nog re-integratie-inspanningen worden geleverd. Dit wordt re-integratie 3e spoor genoemd.

Bij een 3e spoor re-integratie traject begeleiden we de werknemer en de werkgever

Wanneer u na een lange periode weer opnieuw mee wilt doen in de maatschappij en daarbij op zoek bent naar een passende baan kunnen wij u begeleiden door middel van het 3e spoor re-integratie traject. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om meer informatie te krijgen over ons 3e spoor re-integratie traject. Voor u als werkgever is het uiteraard van groot belang om de werknemer weer zo snel mogelijk in het arbeidsproces te krijgen. Elke dag dat de werknemer weer langzaam deel uitmaakt van uw onderneming bespaart u een aanzienlijk bedrag in de kosten. Reliance-HR kan u een oplossing bieden. Wij nemen de verantwoording om deze mensen te ondersteunden tijdens hun re-integratie traject door middel van onze specialisatie in het 3e Spoor Re-integratie plan. U kunt vrijblijvend contact opnemen om als u mee informatie wilt hebben.

Verkoop intern

Wat zijn de voordelen van een 3e spoor re-integratie traject

De activiteiten in elk re-integratieplan zullen voor een groot deel overeen komen. Het gaat dus om accenten bij het 3e spoor re-integratie traject waarin Reliance-HR zich gespecialiseerd heeft. Het kan een uitdaging zijn voor een medewerker die lange tijd geen deel heeft uitgemaakt van het arbeidsproces. Door dit traject houdt de werknemer perspectief op nieuw werk. Wij begeleiden de medewerker om zich voor te bereiden tijdens het gehele proces. Voor werkgevers is het zoals aangegeven van groot belang om de medewerker zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen vanwege een enorme kosten besparing. Als dit gehele traject positief is afgerond bespaart het u niet alleen een hoop kosten maar bespaart het u ook een enorme inspanning.

Ben je goed genoeg geïnformeerd over het 3e spoor re-integratie traject? Lees dan ook onze andere artikelen.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?