Wat is een arbeidskundig onderzoek?

Als je als werkgever te maken krijgt met een medewerker die uitgevallen is, en die moet vervolgens een re-integratie traject in, dan kun je te maken krijgen met een arbeidskundig onderzoek. Wat dat inhoudt is dat we de functie, het werk dat de medewerker uitvoert, in kaart gaan brengen. Daarbij zullen we uitgebreid omschrijven wat er bij dat werk precies komt kijken. Als iemand bijvoorbeeld administratief werk doet kijken we niet alleen naar de intellectuele kennis waarover iemand moet beschikken om de functie te kunnen uitoefenen, maar ook of en hoeveel tijdsdruk daarbij komt kijken.

Hoe kan Reliance-HR Solutions jou ondersteunen bij een arbeidskundig onderzoek?

Zo’n arbeidsdeskundige onderzoek is niet iets dat jij er als HR-medewerker zo maar bij kunt doen, hiervoor heb je specialistische kennis nodig, bij Reliance-HR Solutions beschikken wij over die kennis. Wij hebben arbeidsdeskundigen in dienst, die weten waar een arbeidskundig onderzoek aan moet voldoen en wat daarbij komt kijken. Zelf heb jij natuurlijk de kennis over de inhoud van de functie waar het arbeidsdeskundig onderzoek over gaat, onze arbeidsdeskundigen kunnen je daarin aanvullen door de juiste vragen te stellen. 

Hoe werkt een arbeidskundig onderzoek?

Als er een arbeidskundig onderzoek ingesteld wordt, dan betekent dat we eerst met jou een overzicht opstellen van de inhoud van de functie. Dat kan een simpele stap zijn, met de aanwezige functieomschrijvingen komen we al een heel eind. Daarna leggen we deze feitelijke beschrijving tegen een aantal criteria aan, de zogenaamde soft skills die gevraagd worden van de medewerker. Vervolgens gaan we ook in gesprek met de medewerker, om te horen hoe hij het werk ervaart: het kan zijn dat er op papier geen sprake is van werkdruk, maar dat de medewerker dat wél ervaart. Het kan ook dat hij of zij het juist heerlijk werken vindt als hij of zij weet wat er precies verwacht wordt.

Waarom Reliance-HR?

Bij Reliance-HR Solutions zijn we zeer vertrouwd met het proces van de re-integratie van een medewerker. We werken met arbeidsdeskundigen met veel ervaring, en we zijn er niet alleen op gericht om jouw medewerker de beste ondersteuning te geven in dit indringende proces waar hij of zij doorheen gaat, maar we ondersteunen ook jou als HR-medewerker. Op die manier ontzorgen we jou, zodat jij je kunt concentreren op de medewerker: wij zorgen ervoor dat het proces zo soepel mogelijk verloopt, en dat jij voldoet aan alle eisen die aan dit proces gesteld worden.

Ben je goed genoeg geïnformeerd over het arbeidskundig onderzoek? Ook ander artikelen kunnen voor jou interessant zijn:

Re-integratie
Loopbaan coaching
Outplacement

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?