Wat is loopbaan coaching?

Een andere veel gebruikte term voor loopbaan coaching is loopbaanbegeleiding. Dat dekt eigenlijk gelijk de term. Voor wie is loopbaan coaching belangrijk? In eerste instantie denk je gelijk aan de werknemer uiteraard. Toch is het voor de werkgever minstens zo belangrijk. Een medewerker die niet lekker in zijn vel zit kan zorgen voor problemen binnen een team. Daarom is het voor de werkgever van belang om medewerkers goed te begeleiden en wij kunnen u daarbij helpen.

Loopbaan coaching voor uw medewerker

Als een medewerker niet goed functioneert kan dat verschillende oorzaken hebben. Er kunnen onder andere (communicatie) problemen zijn met andere collega’s. Ook kan het zijn dat een medewerker juist meer aan kan dan zijn huidige functie hem te bieden heeft en dat zijn kwaliteiten niet ten volle worden benut. Het is voor u als werkgever van belang om erachter te komen waar het probleem zich bevindt. Wij kunnen door middel van een loopbaan coaching traject uw medewerker begeleiden om er op deze manier achter te komen hoe hij /zij weer goed gemotiveerd aan het werk kan gaan.

Loopbaan coaching voor de werknemer

We hebben er allemaal wel een mee te maken gehad dat je denkt hoe lang moet ik dit werk nog volhouden. Ik wil wel iets anders doen, maar ik weet niet goed wat? Of dat je geen voldoening uit je werk haalt, omdat je veel meer capaciteiten hebt. Onze loopbaan coach kunt u begeleiden om antwoorden te geven op al uw vragen zodat u weer een kunt genieten van uw carrière. De loopbaan coach zal stap voor stap alle keuzes met je doornemen, aan de hand van theoretische scenario’s maar ook voorbeelden uit de praktijk komen naar voren. In het gehele traject staan jouw doelen centraal en als je die niet helemaal helder hebt worden die doelen samen met de loopbaan coach opgesteld.

Alle voordelen nog een op een rijtje

Een Loopbaan Coaching traject is voor veel mensen de ideale oplossing om carrière keuzes te maken. Er word goed gekeken naar de interesses, vaardigheden en bovendien uitblinkende talenten van een individu. De werknemer gaat weer gemotiveerd naar het werk.

Voor u als werkgever nemen uw zorg uit handen door samen met uw medewerker alle doelen helder te krijgen. Uiteindelijk zullen uw medewerkers goed samen moeten werken om een optimaal resultaat te behalen.

Ben je goed genoeg geïnformeerd over loopbaan coaching? Lees dan ook onze andere artikelen.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?