Outplacement voor medewerkers

Wij begeleiden je bij het traject
Lees meer

Outplacement voor medewerkers

Krijg je als medewerker te maken met een outplacementtraject? Bij Reliance HR Solutions adviseren en begeleiden wij jou als ontslag dreigt of als je ontslagen bent. We gaan samen op zoek naar een nieuwe baan waarbij jij zelf aan het roer blijft staan. Het uitgangspunt daarbij zijn jouw kwaliteiten en talenten. Wat kun je goed en waar word jij enthousiast van? Echt een traject op maat dus! Krijg je als medewerker te maken met een outplacementtraject? Bij Reliance HR Solutions adviseren en begeleiden wij jou als ontslag dreigt of als je ontslagen bent. We gaan samen op zoek naar een nieuwe baan waarbij jij zelf aan het roer blijft staan. Het uitgangspunt daarbij zijn jouw kwaliteiten en talenten. Wat kun je goed en waar word jij enthousiast van? Echt een traject op maat dus!

Outplacement kan ook een oplossing zijn als jij en je werkgever vastlopen door bijvoorbeeld een conflict of een reorganisatie.

De voordelen op een rijtje:

  • We gaan jouw zoektocht naar een nieuwe baan inzichtelijk en concreet maken
  • We helpen je bij het solliciteren
  • En we gaan samen op zoek naar die nieuwe baan. Hierbij zetten we gezamenlijk jouw eigen en ons netwerk in.

Kosten outplacement

De kosten van een outplacementtraject kun je op verschillende manieren financieren:

  • Het kan zijn dat jouw werkgever besluit dat je ontslagen wordt. Hij is dan verplicht om een transitievergoeding te betalen. Dit geld kun je gebruiken om een outplacementtraject te betalen.
  • Gaat het om een reorganisatie binnen het bedrijf en is er een sociaal plan? Dan kan het zijn dat outplacement hierin geregeld is.

Hoe ziet een outplacementtraject eruit?

Persoonlijke, kosteloze kennismaking

Bij Reliance HR Solutions maak je altijd eerst persoonlijk kennis met de coach die jou gaat begeleiden tijdens het outplacementtraject. Zo kun je snel zien of je een klik hebt en of je je kunt vinden in onze manier van werken. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden.

Fase 1: Voorbereiding

Als je te maken krijgt met een outplacementtraject is er vaak sprake van een arbeidsconflict, een reorganisatie of ontslag wegens boventalligheid. Het kan zijn dat je heel boos bent, je onzeker voelt en verdriet hebt over het verlies van je baan. Natuurlijk hebben we daar aandacht voor in de eerste fase van het outplacementtraject.
Omdat je niet goed in je vel kunt zitten, is er soms sprake van te weinig energie om in actie te komen. Ook ineffectieve communicatie en het niet goed aangeven van grenzen kunnen het opnieuw starten met werk in de weg staan. Ook daar gaan we mee aan de slag.

Fase 2: Loopbaanoriëntatie

Zit je beter in je vel? Dan is het tijd voor fase 2: de loopbaanoriëntatie. In deze fase maken we concreet wat je doelstelling is. We gaan omschrijven wat je volgende stap in je loopbaan is, wat je motivatie hiervoor is en waarom je geschikt bent om dit werk te doen.

Hoe krijg je je doelstelling concreet

Hiervoor kun je ons uitgebreide testportaal gebruiken. Daar vind je onder andere een TMA Talentenanalyse. Met de TMA Talentenanalyse worden je talenten duidelijk en krijgt je zelfvertrouwen een enorme boost. Zodra jouw talenten bekend zijn, ga je in gesprek met je coach. Door allerlei opdrachten ontdek jij welke kant jij op wilt en hoe je jouw talenten daarbij kunt inzetten. Vervolgens presenteer je jouw talenten en je doelstelling aan jouw coach en aan anderen in je omgeving. Zo oefen je en krijg je feedback op je presentatie. Dit helpt je bij het verfijnen van jouw presentatie en het zorgt ervoor dat jouw boodschap zo goed mogelijk op de ander overkomt.

Fase 3: Jobmarketing

In de derde fase ga je je doelstelling realiseren. Door effectief te netwerken en te solliciteren, is de kans groot dat je succes behaalt. We ondersteunen je in deze fase onder andere bij:

  • het benaderen van werkgevers voor een oriënterend netwerkgesprek via jouw eigen of ons netwerk
  • het verbeteren van je cv
  • het schrijven van brieven
  • het voeren van (netwerk)gesprekken
  • de inzet van social media- jobsearch

Wil je meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

WAT ZEGGEN ANDEREN OVER RELIANCE HR SOLUTIONS

FST Logistics BV, Utrecht / Floris Langerak - Directeur

"Via een relatie zijn wij in contact gekomen met Norbert van Reliance HR Solutions. Na een introductie hadden wij snel in de gaten dat Norbert een toegevoegde waarde op HR-gebied voor ons transportbedrijf zou zijn. Inmiddels hebben wij het HR-gedeelte volledig uitbesteed aan Reliance HR Solutions, inclusief de ontwikkeling van een prachtige personeelsgids."

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?