Outplacement voor werkgevers

Wij begeleiden u bij het traject
Lees meer

Outplacement voor werkgevers

Als werkgever sta je soms voor de moeilijke keuze om een medewerker te ontslaan. Dat is vaak een ingrijpende en vervelende gebeurtenis. Zeker als je noodgedwongen afscheid moet nemen van waardevolle mensen.

  Wanneer kies je voor outplacement?

  De keuze voor outplacement is vaak een goede optie als jouw medewerkers worden ontslagen zonder dat ze hier iets aan kunnen doen. Bijvoorbeeld in het geval van een reorganisatie of een ontslag om bedrijfseconomische redenen.

  Reliance HR Solutions helpt je hierbij door de waardevolle mensen van wie je afscheid moet nemen goed en deskundig te begeleiden. Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring binnen het brede werkveld van HR en met de arbeidsmarkt. Ons doel is altijd om medewerkers zo snel en effectief mogelijk aan nieuw werk te helpen.

  Hoe ziet een outplacementtraject eruit?

  Persoonlijke, kosteloze kennismaking

  Jouw medewerker maakt bij Reliance HR Solutions altijd eerst persoonlijk kennis met de coach die hem of haar gaat begeleiden tijdens het outplacementtraject. Zo merken we snel of er een klik is. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden.

  Fase 1: Voorbereiding

  Heeft het outplacementtraject te maken heeft met een conflictsituatie, een reorganisatie of ontslag wegens boventalligheid? Dan is het tijdens de voorbereidingsfase belangrijk dat de medewerker de situatie leert accepteren en weer gemotiveerd wordt om ander werk te vinden.

  Fase 2: Loopbaanoriëntatie

  In deze fase wordt de doelstelling concreet gemaakt. We gaan omschrijven wat de volgende stap in de loopbaan gaat worden. Dit wordt onderdeel van het zoekprofiel.

  Fase 3: Jobmarketing

  In de derde fase wordt de bovenstaande doelstelling gerealiseerd door effectief te netwerken en te solliciteren. Wij ondersteunen de medewerker in deze fase onder andere bij:- het benaderen van werkgevers voor een oriënterend netwerkgesprek via het netwerk van de medewerker en het netwerk van Reliance HR Solutions- het ondersteunen van de medewerker bij het maken van een cv en bij het schrijven van brieven- het voeren van (netwerk)gesprekken- de inzet van social media- jobsearch

  Een overzicht van het traject

  Wat kost outplacement?

  Een outplacementtraject is altijd maatwerk. Elke persoon en iedere situatie is weer anders. Hierdoor variëren de kosten voor outplacementtrajecten. Wel hanteren we een aantal basistarieven. Deze vind je hieronder.

  Wil je meer informatie?

  Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

  WAT ZEGGEN ANDEREN OVER RELIANCE HR SOLUTIONS

  FST Logistics BV, Utrecht / Floris Langerak - Directeur

  "Via een relatie zijn wij in contact gekomen met Norbert van Reliance HR Solutions. Na een introductie hadden wij snel in de gaten dat Norbert een toegevoegde waarde op HR-gebied voor ons transportbedrijf zou zijn. Inmiddels hebben wij het HR-gedeelte volledig uitbesteed aan Reliance HR Solutions, inclusief de ontwikkeling van een prachtige personeelsgids."

  ×

  Hello!

  Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

  × Hoe kan ik je helpen?