Outplacementbureau. Wat houdt outplacement in?

Er kan een moment komen dat er gekozen moet worden voor ontslag van de medewerker. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn, zoals een economisch motief of een reorganisatie, waarbij de betreffende medewerker niet meer in het profiel van het bedrijf past. Dat zal vaak een moeilijke keuze zijn, zeker als het om een gewaardeerde werknemer gaat. In het geval waar de medewerker geen schuld heeft aan het aankomend ontslag, zal voor de medewerker(s) een sociaal plan opgesteld worden om ervoor te zorgen dat de medewerker elders aan de slag kan, we doen dat middels een outplacementbureau. Dat bureau zal zowel de werknemer als de werkgever intensief begeleiden, zodat de slagingskansen optimaal zijn.

 

 

Wat kan Reliance-HR Solutions hierin voor jou betekenen?

Reliance-HR Solutions heeft meer dan twintig jaar ervaring in het veld, en zal er alles aan doen om de werknemer herplaatst te krijgen op een plek waar hij of zij tot zijn of haar recht komt. We weten welke wegen er bewandeld kunnen worden, én beschikken over een uitgebreid netwerk. Het is een dubbel spoor, waarbij we jou als werkgever bijstaan in het maken van de juiste keuzes voor het outplacement traject, en de medewerker wordt begeleid in het zich optimaal presenteren voor de nieuwe functie op de nieuwe werkplek. Wij gaan actief op zoek naar een geschikte nieuwe plek, ons doel is immers om medewerkers zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen, dat staat altijd voorop.

 

 

Waar moet je rekening mee houden bij een outplacementbureau?

Als een medewerker bij ons ondergebracht wordt bij het outplacementbureau betekent dat dat die medewerker onder dat bureau komt te vallen, vanaf dat moment zijn wij het eerste aanspreekpunt voor die medewerker. Als bedrijf moet je rekening houden met de kosten die dat met zich meebrengt. In sommige gevallen zal er een sociaal plan liggen, dan kan het zijn dat de dekking van de kosten voor het outplacementbureau daar onderdeel van uitmaakt, en wordt op die manier in de kosten voorzien. Het kan ook zijn dat de medewerker recht heeft op een transitievergoeding, die kan hier ook voor gebruikt worden.

 

 

Waarom Reliance-HR?

Wij van Reliance-HR Solutions weten wat er bij komt kijken als het gaat om de medewerker bij een outplacementbureau onder te brengen, wij zijn ons er terdege van bewust dat dit een ingrijpend moment is voor zowel de werkgever als de werknemer. Met onze expertise zorgen wij ervoor dat het traject inzichtelijk en soepel verloopt voor beide partijen.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?