2e Spoor Re-integratie

Van Reliance HR Solutions
Lees meer

2e Spoor Re-integratie

Lukt het niet om jouw medewerker succesvol terug te laten keren in een passende functie binnen jouw bedrijf? Dan gaat het 2e spoor traject van de re-integratie van start. Dat betekent dat we gaan kijken of we een passende plek kunnen vinden bij een andere werkgever. Reliance HR Solutions begeleidt je bij dit traject. Wij bemiddelen voor jou en ondersteunen je bij deze zoektocht. Samen zorgen we ervoor dat jouw medewerker op een prettige nieuwe plek terecht komt. Persoonlijke aandacht en maatwerk zijn hierbij de kernwoorden.

Arbeidsdeskundige

Je bent verplicht om goed te onderbouwen dat er geen passend werk is bij u als werkgever. Een arbeidsdeskundige  kan je hier mee helpen.

 

Wat houdt 2e spoor re-integratie in?

Als het jou als werkgever niet gelukt is om voor jouw medewerker ander, passend werk te vinden binnen de organisatie waarin de medewerker weer op zijn of haar plek is, dan wordt het tijd voor de 2e spoor re-integratie: dat houdt in dat we op zoek gaan naar een passende plek bij een andere werkgever. Reliance-HR Solutions gaat jou daar bij begeleiden, zodat het proces verloopt volgens de wettelijke regelgeving omtrent het herplaatsen van een medewerker buiten de eigen organisatie. Jouw organisatie moet voldoen aan strenge regels waaronder het aantoonbaar maken dat er voldoende moeite is gedaan om een nieuwe plek te vinden voor de medewerker binnen de eigen organisatie voordat je verder mag gaan kijken.

 

Wat kan Reliance-HR Solutions hierin voor jou betekenen?

Bij Reliance-HR Solutions beschikken wij over arbeidsdeskundigen. Deze weten exact welke eisen er gesteld worden aan het re-integratie traject, en kunnen dus samen met jou kijken naar het proces, en dit ook voor je bewaken. Mochten we uitkomen op een 2e spoor re- integratie dan weten onze arbeidsdeskundigen snel vast te stellen wat tot de mogelijkheden behoort voor de desbetreffende medewerker. Aan de hand van coachingsgesprekken met de medewerker krijgen we zo helder wat de medewerker kan én wil, door middel van een aantal vragenlijsten krijgen we al snel een profiel waarmee we aan de slag kunnen. Deze arbeidsdeskundige kan dan ook officieel vaststellen dat er voldoende inspanning geleverd is en daar een verklaring voor afgeven.

 

Waar moet je rekening mee houden?

De medewerker wordt intensief door ons begeleid om te bepalen wat de mogelijkheden zijn, en de grenzen. Dat zal niet alleen van de medewerker, maar ook van jou een inspanning vergen, wij houden je voortdurend op de hoogte van het proces, het is aan jou om ook de vereiste stappen te nemen die aan de orde zijn.

 

Waarom juist wij?

Reliance-HR Solutions weet wat er allemaal op je af komt als je als medewerker op zoek moet naar ander werk: als je eenmaal weet wat je kunt moet je aan de slag, op zoek naar vacatures, je moet zorgen voor een kloppend C.V., je zult een pakkende sollicitatiebrief moeten kunnen schrijven, op sollicitatiegesprek moeten en weten hoe je jezelf moet presenteren. Reliance-HR Solutions laat jouw medewerker niet zwemmen, maar zal ervoor zorgen dat hij of zij alle tools in handen heeft om dit te laten slagen.

 

Wil je verder lezen? Hieronder zijn nog meer gerelateerde onderwerpen:

Heb je behoefte aan meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?