3e Spoor Re-integratie

Van Reliance HR Solutions
Lees meer

3e Spoor Re-integratie

Je bent verplicht om goed te onderbouwen dat er geen passend werk is bij u als werkgever. Een arbeidsdeskundige kan je hier mee helpen.Als werkgever kun je er voor kiezen om zelf het risico te dragen voor de arbeidsongeschiktheid van jouw (ex)medewerkers. Je betaalt dan minder arbeidsongeschiktheidspremie. De kosten van re-integratie en de WGA-uitkering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) komen wel voor je eigen rekening. Heb je een gedeeltelijk arbeidsongeschikte medewerker die gaat re-integreren? Of een ex-medewerker die een WGA-uitkering kreeg toen hij nog bij jou in dienst was? Dit re-integratietraject noemen we een 3e spoor.

Als eigenrisicodrager voor de WGA ben je voor de volgende zaken verantwoordelijk:

  • Je betaalt de re-integratie
  • Je betaalt de WGA-uitkering
  • Je zorgt voor de begeleiding tijdens re-integratie
  • Je ziet toe op wettelijke (re-integratie)verplichtingen

Ook verantwoordelijk voor ex-medewerkers

Als eigenrisicodrager blijf je verantwoordelijk voor medewerkers met een WGA-uitkering die niet meer bij jouw bedrijf werken. Dat geldt ook als je stopt als eigenrisicodrager. Ook een medewerker die ziek was op het moment dat je nog eigenrisicodrager was en daarna pas een WGA-uitkering kreeg, valt nog steeds onder jouw verantwoording.

Een succesvol re-integratietraject beperkt de kosten

De schadelast kan flink oplopen. Heeft iemand recht op een WGA-uitkering? Dan betaal je als (ex)werkgever deze uitkering gedurende 10 jaar. Daarna neemt UWV het over. Als de medewerker weer een eigen inkomen verdient, dan wordt dit gekort op de WGA-uitkering. Dat scheelt jou aanzienlijk in de kosten. Het is dus belangrijk dat uw (ex)medewerker snel weer op een passende werkplek terecht komt. De adviseurs van Reliance HR Solutions helpen jou en jouw medewerker om dit snel en goed te realiseren.

Heb je behoefte aan meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?