Re-integratie of Arbeidsdeskundig onderzoek

Alles is mogelijk bij Reliance HR Solutions

Begeleiding van begin tot eind

Reliance-HR Solutions laat jouw medewerker niet zwemmen, maar zal ervoor zorgen dat hij of zij alle tools in handen heeft om dit te laten slagen.

Gelijk een arbeidsdeskundige die meekijkt

Deze arbeidsdeskundige kan dan ook officieel vaststellen dat er voldoende inspanning geleverd is en daar een verklaring voor afgeven.

We begeleiden niet alleen de werknemer, maar ook de werkgever

Wij houden beide partijen voortdurend op de hoogte van het proces, zodat de vereiste stappen netjes nagelopen en besproken worden.Deze arbeidsdeskundige kan dan ook officieel vaststellen dat er voldoende inspanning geleverd is en daar een verklaring voor afgeven.

Waarom Reliance HR Solutions

Reliance-HR Solutions beschikken wij over arbeidsdeskundigen en re-integratiespecialisten. Deze weten exact welke eisen er gesteld worden aan het re-integratie traject en kunnen dus samen met beide partijen kijken naar het proces en dit uiteraard ook voor je bewaken.

Re-integratie Spoor 2

Lukt het niet om jouw medewerker succesvol terug te laten keren in een passende functie binnen jouw bedrijf? Dan gaan we het 2e spoor traject van de re-integratie opstarten. Dit houdt in dat we (de werknemer, Reliance HR Solutions en de werkgever) gaan kijken of we een passende plek kunnen vinden bij een andere werkgever. Reliance HR Solutions begeleidt de werknemer bij dit gehele traject. Samen gaan we opzoek naar de mogelijkheden en ondersteunen de werknemer bij deze zoektocht naar een nieuwe passende functie. Samen zorgen we ervoor dat de werknemer op een prettige nieuwe plek terecht komt waar de werknemer zich verder kan ontwikkelen. Persoonlijke aandacht en maatwerk zijn hierbij de kernwoorden die centraal staan tijdens onze trajecten. Het gaat immers om de medewerker in combinatie met de kansen en opties die hij of zij wil en kan nemen.

 

Wat houdt dit in voor de werkgever?

Als het jou als werkgever niet gelukt is om voor de werknemer ander passend werk te vinden binnen de organisatie, dan wordt het tijd voor de 2e spoor re-integratie: dat houdt in dat we op zoek gaan naar een passende plek bij een andere werkgever. Reliance-HR Solutions gaat zowel de werkgever als de werknemer daarin begeleiden, zodat het proces verloopt volgens de wettelijke regelgeving omtrent het herplaatsen van een werknemer buiten de eigen organisatie. De organisatie moet namelijk voldoen aan strenge regels waaronder het aantoonbaar maken dat er voldoende moeite is gedaan om een nieuwe plek te vinden voor de werknemer (binnen de eigen organisatie) voordat er verder gekeken mag worden naar passend werk.

 

Wat kan Reliance-HR Solutions hierin voor jou betekenen?

Bij Reliance-HR Solutions beschikken wij over arbeidsdeskundigen en re-integratiespecialisten. Deze weten exact welke eisen er gesteld worden aan het re-integratie traject en kunnen dus samen met beide partijen kijken naar het proces en dit uiteraard ook voor je bewaken. Mochten we uitkomen op een 2e spoor re- integratie, dan weten onze arbeidsdeskundigen snel vast te stellen wat tot de mogelijkheden behoort voor de werknemer. Aan de hand van coachingsgesprekken met de werknemer krijgen we een helder beeld wat de medewerker kan én wil. Door middel van een aantal vragenlijsten en hulpmiddelen die we ter beschikking stellen, krijgen we al snel een profiel waarmee we aan de slag kunnen. Deze arbeidsdeskundige kan dan ook officieel vaststellen dat er voldoende inspanning geleverd is en daar een verklaring voor afgeven.

 

Waar moet je rekening mee houden?

De werknemer wordt intensief door ons begeleid om te bepalen wat de mogelijkheden zijn, maar ook wat de grenzen zijn. Dat zal niet alleen van de werknemer, maar ook van de werkgever een inspanning vergen. Wij houden beide partijen voortdurend op de hoogte van het proces, zodat de vereiste stappen netjes nagelopen en besproken worden.

 

Waarom juist wij?

Reliance-HR Solutions weet wat er allemaal op een werknemer af komt als deze op zoek moet naar ander werk: als je eenmaal weet wat je kunt moet je aan de slag, op zoek naar vacatures, je moet zorgen voor een kloppend C.V., je zult een pakkende sollicitatiebrief moeten kunnen schrijven, op sollicitatiegesprek moeten en weten hoe je jezelf moet presenteren. Reliance-HR Solutions laat jouw medewerker niet zwemmen, maar zal ervoor zorgen dat hij of zij alle tools in handen heeft om dit te laten slagen.

 

Waarom een Arbeidsdeskundige?

Onze arbeidsdeskundigen helpen graag bij alle vragen die een werkgever of werknemer op het gebied van verzuim en re-integratie kan hebben. Een arbeidsdeskundige is namelijk onmisbaar in een re-integratietraject. Door middel van een arbeidsdeskundig onderzoek bekijkt hij in hoeverre de werknemer kan werken en adviseert over de belastbaarheid. Ook kijkt hij of er mogelijkheden zijn om het werk aan te passen of dat er hulpmiddelen ingezet kunnen worden. Hij helpt bij zoeken naar passend werk binnen of buiten het huidige bedrijf. En ondersteunt zowel de werkgever als de werknemer bij de re-integratie. Het doel is altijd om ervoor te zorgen dat de werknemer blijvend terugkeert op een (op dat moment) passende functie.

Daarnaast kan een arbeidsdeskundige antwoord geven op andere vragen. Bijvoorbeeld voor onderstaande onderwerpen:

  1. Als er langdurig verzuim dreigt (vanaf 8 weken);
  2. Grijs verzuim (twijfelachtig verzuim);
  3. Het inzetten van een re-integratietraject;
  4. In geval van een arbeidsconflict;
  5. Als je een werknemer met arbeidshandicap in dienst wil nemen (subsidie en voordelen);
  6. Vragen over het uitvoeren van de Wet Verbetering Poortwachter en andere relevante wetgeving;
  7. Duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Wilt u een vrijblijvend gesprek om de opties voor uw situatie door te nemen?

Fout: Contact formulier niet gevonden.

 

Wil je verder lezen? Hieronder zijn nog meer gerelateerde onderwerpen:

Heb je behoefte aan meer informatie?

Wilt u graag meer informatie of heeft u vragen over deze of andere diensten die wij leveren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder!

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?